We helpen je graag!

 

 

Demo aanvragen

Uitlegvideo’s over Bereslim

Groepen en kinderen beheren

BereslimmeBoeken, boekvolgorde en vrij spelen

Letters in beweging

Samenslim

Thuisspelen instellen

Resultaten bekijken

Leerlingen importeren

Bereslim met automatisch inloggen, Pageturner of Boekstart

Gebruik je Bereslim in combinatie met Pageturner of Boekstart voor de kinderopvang? Kun je niet inloggen op jouw (ouder)account, omdat er op de bieblocatie of schoollocatie automatisch op een ‘eigen’ Bereslimabonnement ingelogd wordt? Gebruik dan onderstaande links zodat je een inlogscherm krijgt en je op het juiste abonnement in kunt loggen (NB. log ook weer uit via onderstaande link):

Pageturner (hoofdaccount)

Inloggen op Bereslim Pageturner:                                                                 https://next.bereslim.nl/school/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:    https://next.bereslim.nl/school/login/logout       

Boekstart voor de kinderopvang

Inloggen op Boekstart voor de kinderopvang:                                         https://next.bereslim.nl/kdv/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:    https://next.bereslim.nl/kdv/login/logout

Ouderaccount (via KDV, school of Pageturner)

Inloggen op Bereslim-ouderaccount:                                                           https://next.bereslim.nl/school-thuis/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:    https://next.bereslim.nl/school-thuis/login/logout 

Veelgestelde vragen

Ouder is wachtwoord vergeten

De ouder kan zelf een nieuw wachtwoord aanvragen met zijn gebruikersnaam. De ouder kan onderaan de inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten’ klikken en de gebruikersnaam invullen. De ouder ontvangt een mail met resetlink en kan zelf een nieuw wachtwoord kiezen. Weet de ouder de gebruikersnaam niet meer? Lees hieronder bij Ouder is gebruikersnaam vergeten hoe je die kunt opzoeken.

NB. Je kunt ook zelf een wachtwoordresetmail versturen aan de ouder. Ga naar het Dashboard, kies de juiste groep en ga in de linkerkolom naar Ouderaccounts. Vink het juiste kind aan en selecteer bovenaan de kolom welke mail je wilt versturen (Wachtwoordreset).

Ouder is gebruikersnaam vergeten
  1. Ga naar het dashboard.
  2. Selecteer de betreffende groep. Als er al een groep geselecteerd is, kun je op het icoon van de groep klikken om een andere groep te kiezen.
  3. Ga naar Ouderaccounts in de linkerkolom.
  4. Ga naar het betreffende kind. Voor de naam staat de gebruikersnaam genoemd (bereslim12345_67890).
  5. Geef de gebruikersnaam door aan de ouder.

Staat er geen gebruikersnaam en staat er ‘Geen account’? Dan is er nog geen activatiemail verstuurd. Vink het kind aan en klik boven de kolom op Verstuur activatiemail. 

Ik heb geen welkommail/activatiemail/wachtwoordreset/factuur ontvangen

Het kan voorkomen dat een Bereslimmail in de spamfolder/map ‘ongewenste mail’ terechtkomt. Wanneer dit zo is, kun je de mail terugplaatsen naar je inbox en aangeven dat mails van Bereslim geen spam zijn. Je zult volgende Bereslimmails dan in je inbox ontvangen.

Ik heb materiaal klaargezet voor thuis, maar ouders hebben geen mail gekregen

De Bereslimmail kan in de spam/ongewenste mail terechtkomen. Kijk bij die vraag hoe je dit oplost.

Ga naar het dashboard, kies de juiste groep en ga naar Ouderaccounts. Kijk naar de accountstatus.

Staat er ‘Geen account’? Dan moet de ouder (of de ouders) nog een Activatiemail ontvangen. Vink het kind (of de kinderen) aan en kies boven de kolom voor ‘Verstuur activatiemail’.  De ouder (of de ouders) ontvangen nu een mail met hun gebruikersnaam en de mogelijkheid een eigen wachtwoord te kiezen. Hierna kunnen ze inloggen via het inlogscherm. Bekijk ook onze uitlegvideo Thuisspelen instellen.

Ik heb de app gedownload en het scherm blijft wit

De app van Bereslim die in de Appstore of Play Store staat, is niet bedoeld voor gebruik op school of thuis. Ga naar de inlogpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt deze pagina als snelkoppeling op je Homescherm zetten, zodat het een app lijkt. Lees bij de vraag ‘Snelkoppeling op bureaublad/homescherm’ hieronder hoe je dit doet.

Inloggen met een bibliotheekaccount

Jeugdleden van de openbare bibliotheek kunnen gratis BereslimmeBoeken bekijken. Voor organisaties bieden wij een betaald abonnement op Bereslim aan.

Ga naar www.bereslim.nl en klik rechtsbovenin het scherm op ‘Inloggen’ en kies ‘Bibliotheek inlog’. Klik op ‘Login’. Vul het bibliotheekpasnummer en bijbehorend wachtwoord in.

Heb je geen wachtwoord of loop je tegen een ander probleem aan? Bekijk hierboven bij ‘Downloads’ het document ‘Inloggen voor ouders bibliotheekaccount’ voor hulp. NB. het inloggen met een bibliotheekaccount loopt via de website van de Koninklijke Bibliotheek, zie ook hun klantenservice.

Automatisch inloggen

Je kunt Bereslim automatisch laten inloggen als de internetverbinding niet gedeeld wordt met een andere school of kinderopvang. Ga naar https://next.bereslim.nl/school/info en mail het ip-adres dat daar genoemd wordt samen met je gebruikersnaam naar info@bereslim.nl en vraag om het automatisch inloggen te activeren. Bereslim bevestigt de activatie. Als je daarna op de inlogpagina komt, word je automatisch ingelogd.

Snelkoppeling op bureaublad/homescherm

Voeg een snelkoppeling van Bereslim toe aan het bureaublad om het makkelijker te maken om Bereslim te starten. Hieronder per browser een instructie:

Chrome: Ga naar https://next.bereslim.nl/login en login. Klik rechtsboven op het menu met de drie puntjes boven elkaar. Kies voor Meer hulpprogramma’s en dan voor Snelle link maken. Pas eventueel de naam aan en kies Maken.

Firefox: Ga naar https://next.bereslim.nl/login en login. Zie https://support.mozilla.org/nl/kb/bureaubladsnelkoppeling-website-maken

iPhone/iPad: Open Safari. Ga naar https://next.bereslim.nl/login en login. Klik onderaan in het scherm op het icoon met het vierkantje en de pijl omhoog. Kies bij de opties voor Zet op beginscherm. Pas eventueel de naam aan en kies Voeg toe.

Android telefoon/tablet: Open Chrome. Ga naar https://next.bereslim.nl/login en login. Klik rechtsboven op het menu met de drie puntjes boven elkaar. Kies voor Toevoegen aan startscherm. Pas eventueel de naam aan en kies Toevoegen.

Tip voor organisaties (school/kdv): geef ons het ip-adres van jullie locatie door, zodat alle devices automatisch inloggen. Je vindt het ip-adres door naar https://next.bereslim.nl/login/info te gaan en ons het getal inclusief punten te mailen.

Voor welke leeftijd is Letters in beweging geschikt?

Letters in beweging is de allereerste stap richting lezen en schrijven. Het doel is dat kinderen gaan begrijpen dat geschreven letters samen hangen met klanken. Het spel is in principe gemaakt voor de kleuterleeftijd. De meeste kinderen profiteren er optimaal van rond de periode aan het eind van groep 1 en aan het begin van groep 2. Er zijn ook kinderen die de ontwikkeling waar Letters in beweging een beroep op doet eerder of later doormaken.

Als je wilt weten of het kind eraan toe is, kun je het beste nagaan in hoeverre het al met letters en klanken bezig is. Sommige kleuters kennen al letters en begrijpen ook dat die letters horen bij bepaalde klanken. Als een kind daarnaast ook oefenspelletjes als ‘In welk woord hoor je de m van mama?’ goed kan uitvoeren, is het programma waarschijnlijk te makkelijk. Wanneer de kleuter nog geen letters kent of nog niet begrijpt dat die letters ergens voor staan, is het een heel goed moment om dit met Letters in beweging te gaan ontdekken.

Voor welke leeftijd zijn de BereslimmeBoeken geschikt?

We hebben veel verschillende BereslimmeBoeken in ons aanbod, zowel qua thema als leeftijdsniveau. De eenvoudigste prentenboeken zijn leuk vanaf 2 jaar, zoals Ebbie, Gonnie en Gijsje en Dikkie Dik. Onze ‘moeilijkste’ boeken, bijvoorbeeld de boeken van Max Velthuijs en Thé Tjong-Khing, zijn voor 7-jarigen leuk om te bekijken. Ook bieden we bij veel BereslimmeBoeken vragen over woordbegrip en verhaalbegrip aan; die kunnen ook ingezet worden als differentiatie. Onze papieren en digitale AVI-titels lopen vanaf AVI Start tot en met AVI E4, groep 3 en 4.

Voor welke leeftijd is Samenslim?

Samenslim is gemaakt voor peuters en kleuters, dus voor kinderen vanaf 2 tot ongeveer 5 jaar. Voor kinderen onder de 2 jaar hebben computerspelletjes nog te weinig betekenis. Daarnaast zijn bepaalde noodzakelijke vaardigheden op die leeftijd nog onvoldoende ontwikkeld.

Zijn beeldschermen slecht voor de ogen van jonge kinderen?
Geen enkele studie heeft nog kunnen aantonen dat een beeldscherm schade aan de ogen veroorzaakt. Voor gezonde ogen is het werken met computerbeeldschermen ongevaarlijk. Dat neemt niet weg dat er bij verkeerd gebruik klachten zouden kunnen ontstaan. Dat willen we onze kleintjes natuurlijk niet aandoen. We raden u daarom aan om een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Het belangrijkste advies is: zorg voor afwisseling. Te lang achter een beeldscherm zitten is gewoon niet gezond. De afstand tussen de ogen en het beeldscherm moet tenminste 50 cm zijn. Zorg verder voor goede verlichting, maar vermijd tegenlicht van ramen. En voorkom dat licht van ramen of lampen reflecteert in de monitor. Voorkom een slechte kwaliteit-beeldscherm. Een trillend beeld en flikkeringen op het scherm zijn heel vermoeiend voor de ogen.
Kunnen kinderen RSI krijgen?

RSI (repetitive strain injury, oftewel ‘muisarm’) kan optreden wanneer iemand langdurig achter elkaar dezelfde soort bewegingen maakt. Bij jonge kinderen is dat nog niet het geval, omdat ze nog niet zo lang achter de computer zitten. Bovendien zijn ze erg bewegelijk, waardoor ze bewegingen meer afwisselen dan volwassenen.

Kan mijn kind al wel met de muis werken?

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen van 3 jaar goed kunnen leren met een muis om te gaan. Een gewone muis is eigenlijk te groot voor kleine kinderhandjes. Laptop-muisjes zijn kleiner, dus beter geschikt voor jonge kinderen. 

Ik kan niet inloggen

Bij Bereslim log je in met je gebruikersnaam (bereslim12345 of bereslim12345_67890) en je wachtwoord. Let op de kleine letter van ‘bereslim’ en het liggende streepje in het account voor ouders. Gebruik geen Internet Explorer.

Weet je je wachtwoord niet meer? Kijk dan bij ‘wachtwoord vergeten’ voor instructies. Weet je je gebruikersnaam niet meer? Zie verder bij ‘gebruikersnaam vergeten’.

Ik krijg geen inlogscherm / ik word automatisch ingelogd

Kun je niet inloggen op jouw (ouder)account, omdat er op de bieblocatie of schoollocatie automatisch op een ‘eigen’ Bereslimabonnement ingelogd wordt? Gebruik dan onderstaande links zodat je een inlogscherm krijgt en je op het juiste abonnement in kunt loggen (NB. log ook weer uit via onderstaande link):

Pageturner (hoofdaccount)

Inloggen op Bereslim Pageturner:                                                          https://next.bereslim.nl/school/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:    https://next.bereslim.nl/school/login/logout       

Boekstart voor de kinderopvang

Inloggen op Boekstart voor de kinderopvang:                                      https://next.bereslim.nl/kdv/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:     https://next.bereslim.nl/kdv/login/logout

Ouderaccount (via KDV, school of Pageturner)

Inloggen op Bereslim-ouderaccount:                                                      https://next.bereslim.nl/school-thuis/login/no-autologin

Uitloggen en terugkeren naar Bereslimabonnement van locatie:     https://next.bereslim.nl/school-thuis/login/logout 

NB. controleer ook of de browser de inloggegevens automatisch onthoudt. Dit kun je uitzetten in de instellingen. 

De activatielink is niet meer geldig

De activatielink om het Bereslimaccount te activeren is 7 dagen geldig. Dit geldt ook voor de activatielink die ouders van ons krijgen als je via Ouderaccounts de Activatiemail voor thuisspelen verstuurt. Als de link niet meer werkt, kun je op het inlogscherm via ‘Wachtwoord vergeten’ een nieuwe link aanvragen. Kijk hieronder bij ‘Wachtwoord vergeten’ voor instructies.

Wachtwoord vergeten / wijzigen

Als je je wachtwoord vergeten bent, of het wilt wijzigen, dan kun je onderaan de inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten’ klikken. Vul je gebruikersnaam in en je ontvangt een mail met een link. Daarmee kun je zelf een nieuw wachtwoord kiezen. Weet je ook je gebruikersnaam niet meer? Zie hieronder de instructies bij ‘Gebruikersnaam vergeten’.

Gebruikersnaam vergeten

Weet je je gebruikersnaam niet meer? Zoek dan een mail van Bereslim op, want we noemen je gebruikersnaam hierin.

Kun je geen mail terugvinden en ben je ouder? Neem contact op met de leerkracht/pedagogisch medewerker van je kind. Leerkrachten/pedagogisch medewerkers die hun eigen gebruikersnaam willen weten, kunnen contact opnemen met onze helpdesk.

Ik heb een EDEXML-bestand geüpload en er gebeurt niets

Heb je groepen/leerlingen geïmporteerd met een EDEXML-bestand, maar lijkt er niks te gebeuren? Afhankelijk van het aantal groepen/kinderen kan het best een paar uur duren tot het Bereslimsysteem helemaal klaar is. Laat het programma gerust op de achtergrond draaien en z’n werk doen.

Wil je dat we toch even meekijken? Je kunt altijd contact opnemen met onze helpdesk.

BereslimmeBoeken en/of spellen spelen niet soepel/haperen

Bereslim kun je het beste gebruiken met de nieuwste update van Google Chrome of Mozilla Firefox. Safari geeft soms problemen en Internet Explorer raden we sterk af. Ook kan de sterkte van de internetverbinding een oorzaak zijn. Voor Bereslim is minimaal 20 Mbps downloadsnelheid en 10 Mbps uploadsnelheid nodig (als YouTube goed afspeelt, doet Bereslim het ook). Je kunt je internetsnelheid controleren door naar Google te gaan en te zoeken op ‘Speedtest‘. Klik op de knop ‘Speedtest uitvoeren‘. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een mailtje.

Wat kost Bereslim?

Voor scholen, IKC’s, kinderopvangorganisaties en logopediepraktijken bieden wij abonnementen aan. Klik hier voor meer informatie.

Kinderen (en hun ouders/verzorgers) kijken en spelen thuis gratis Bereslim via de bibliotheek of via hun account van school/kdv/logopedist.

Zijn computerspelletjes beter of slechter dan televisie?

Het spelen van computerspelletjes wordt vaak in één adem genoemd met televisiekijken. Er wordt vaak gezegd dat ze even ‘slecht’ zijn. Maar er is een groot verschil. Televisiekijken is een passieve bezigheid, terwijl een kind bij het spelen van Bereslim actief bezig is. Bovendien krijgt het kind direct feedback op zijn of haar prestatie, bijvoorbeeld hulp of een leuk filmpje als beloning. Bereslim is zogezegd interactief. Onze spellen stimuleren daardoor op een speelse manier de ontwikkeling van het kind. Het kind leert door te doen.

Kunnen kinderen niet beter buiten spelen of bordspellen doen?

Voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen is spelen essentieel. Spelenderwijs doen ze veel kennis op en leren ze allerlei vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, rekening houden met een ander, delen en probleempjes oplossen. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat computerspelletjes de plaats van buitenspelen en bordspellen innemen. Ze kunnen wel een goede aanvulling vormen op dit spel en op ervaringen uit het dagelijks leven. Kinderen zijn meestal dol op verstoppertje spelen. Daarom hebben wij (onder andere) zoekspellen ontwikkeld. Zo kunnen kinderen de ervaringen met Bereslim koppelen aan ervaringen uit het dagelijks leven. Dit geeft het leren extra verdieping.

Kinderen zitten het liefst zo lang mogelijk op computer of device, is dat slecht?

Het is bekend dat de meeste kinderen dol zijn op computerspelletjes. Voor jonge kinderen geldt dat zij vaak uit zichzelf al afwisseling zoeken, omdat zij niet lang de bewuste aandacht kunnen opbrengen. Het is ook belangrijk om grenzen te stellen. Te lang achter de computer of device zitten is namelijk niet gezond. Het stilzitten moet afgewisseld worden met activiteiten waarin het kind kan bewegen. En hoewel beeldschermen niet schadelijk zijn voor de ogen, kan het kind wel hinderlijke klachten krijgen wanneer het er te lang achter zit. Tenslotte is het belangrijk dat het kind de ervaringen die het in de ‘virtuele wereld’ opdoet, kan koppelen aan ervaringen in het dagelijks leven. Buiten lekker uitrazen, vadertje en moedertje spelen of mooie bouwwerken maken van lego blijft dus erg belangrijk.

Zijn de spelletjes van Bereslim beter dan andere computerspellen?

Net als tussen gewone spelletjes bestaan er ook tussen computerspelletjes verschillen in kwaliteit. De ontwikkeling van de spellen op Bereslim.nl staat onder begeleiding van een groep van vooraanstaande wetenschappers op het gebied van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. De opdracht die het kind in de spelletjes krijgt, lokt gedrag uit dat het kind net een stap verder brengt dan waar het kind op dat moment in zijn ontwikkeling is gebleven. Daardoor stimuleren de spelletjes de ontwikkeling van het jonge kind zo optimaal mogelijk. Verder zijn de spelletjes zo ontworpen dat ze de interactie tussen het kind en de computer bewust uitlokken. Dat het werkt zien wij voortdurend in de praktijk en is meerdere malen wetenschappelijk aangetoond.

Waarom doen jullie wetenschappelijk onderzoek naar de spellen?

Bereslim.nl is een platform waarop verschillende onderzoeksprojecten deelnemen. Er is weinig bekend over het leren van peuters en kleuters en de rol die de interactie met de computer daarin speelt. Het gezamenlijke doel van de onderzoekers die op het Bereslim.nl-platform meedoen is het leveren van een bijdrage aan de wetenschappelijke kennis op dit gebied. Daarnaast levert elk afzonderlijk project ook specifieke informatie op over een aspect van de ontwikkeling van jonge kinderen. Onderzoek naar Samenslim levert bijvoorbeeld informatie op over hoe jonge kinderen ‘leren leren’. Het onderzoek naar BereslimmeBoeken levert informatie op over de taalontwikkeling van jonge kinderen. Over Letters in beweging weten we inmiddels dat het over meerdere jaren de leesontwikkeling van kinderen stimuleert.

Wat houdt het wetenschappelijk onderzoek naar de spellen precies in?

Het wetenschappelijk onderzoek begint met het bestuderen van literatuur. Wat is er met betrekking tot dit onderwerp al bekend? Welke theorieën bestaan er over dit onderwerp? Van die kennis wordt vervolgens gebruik gemaakt bij het ontwikkelen van een bepaald product. Vaak worden daarbij ook succesvolle praktijkervaringen betrokken. Het product is bijvoorbeeld een pedagogisch verantwoord computerspelletje of een digitaal prentenboek dat de taalontwikkeling stimuleert. Het is steeds de bedoeling dat het gebruik van het product door kinderen nieuwe informatie over het betreffende onderwerp oplevert voor de wetenschappers. Daarom laten de onderzoekers het product gebruiken door grote groepen kinderen, waarbij ze de resultaten verzamelen. Deze resultaten kunnen kennis over het onderwerp opleveren, maar het geeft ook aanknopingspunten om verbeteringen aan te brengen in het product. Op deze manier levert het onderzoek dus zowel kennis als wetenschappelijk verantwoorde producten op.