Maandag 7 oktober was het een groot feest in de bibliotheek in Assen: de langverwachte uitreiking van de Ebbie-koffertjes aan de eerste 70 kinderen in de gemeente Assen. Dit prachtige initiatief is een samenwerking tussen Bereslim, de Bibliotheek Assen DNK, drie kindcentra in Assen en de Gemeente Assen. Het werd een ochtend vol blije gezichten, enthousiaste kinderen en trotse ouders, want de koffertjes vormen een waardevol hulpmiddel voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Wat zijn Ebbie-koffertjes?

De Ebbie-koffertjes zijn speciaal ontworpen om de taalvaardigheid van jonge kinderen op een speelse manier te stimuleren. In de koffertjes vinden kinderen twee prentenboeken, de knuffel Ebbie en een kaart met QR-code naar de Bereslimme animaties. Het koffertje biedt kinderen de kans om samen met ouders en verzorgers op een plezierige manier hun taal te ontwikkelen, samen met hun ouders en verzorgers.

De uitreiking in De Nieuwe Kolk was een vrolijke gebeurtenis. Schrijfster van de Ebbie-boeken, Marjet Huiberts vermaakte de kinderen met een speciale voorstelling. Met veel enthousiasme en interactie nam zij de kinderen mee in de wereld van Ebbie, wat zorgde voor veel gelach en plezier in de zaal. Haar verhalen en liedjes brachten de avonturen van Ebbie echt tot leven. Het aapje is geïllustreerd door Milja Praagman. 

Eerste koffertje voor de burgemeester

Het officiële moment van de dag was de overhandiging van het eerste Ebbie-koffertje. Dit speciale koffertje werd door de organisatie overhandigd aan de burgemeester van Assen, die zichtbaar blij was met dit mooie initiatief. De burgemeester benadrukte in zijn toespraak het belang van lezen en voorlezen op jonge leeftijd.

Uiteindelijk krijgen 1000 kinderen in de gemeente Assen het koffertje.

Dit project is dankzij de subsidie vanuit het landelijke programma Tel mee met Taal mogelijk gemaakt.